Kaukajärven ilmastoperheitä

 

 "Olemme Heidi ja Amer, tutkija-opiskelijapariskunta Annalasta. Meillä on kaksi koiraa ja vapaa-aika kuluu niiden kanssa ulkoillessa ja muuten urheillessa. Kokkaamme paljon ja ruoka kiinnostaa meitä kovasti jo senkin takia, että Heidi on vegaani ja Amer opiskelee ravintolakokiksi. Liikenteen suuret ilmasto-
päästöt huolestuttavat meitä. Omalta osaltamme haluamme vähentää päästöjä käyttämällä julkisia liikennevälineitä ja pyörää auton sijaan.

Ympäristö- ja ilmastoasiat ovat kiinnostaneet meitä ennen ilmastoperhetoimintaakin, mutta tätä kautta olemme saaneet konkreettisia neuvoja arkeen. Olemme kiinnittäneet aiempaa enemmän huomiota ruoan ja jätteiden ilmastopäästöihin. Uskomme, että kun itse tekee kaikkensa vähentääkseen omia päästöjä ja kertoo asiasta ystäville ja työkavereille, niin vaikutukset ovat loppujen lopuksi suuret."

Perheen vinkki: Pyöräily on hauskaa ja ilmastoystävällistä!

 

 

"Meidän perhe, Heli-äiti, Heikki-isä, Rasmus 4 v. ja Aatos 2 v., asuu kerrostalossa Annalassa. Arkemme kuluu perheen parissa ja kuntoillen, lapset kerhoilevat ahkerasti. Heikki korjailee harrastuksenaan pyöriä ja tietokoneita. Otamme ympäristöasiat arjessamme huomioon mm. autoilemalla vain vähän, suosimalla kasvisruokaa ja ostamalla vaatteita kirppareilta.

Ilmastoperhetoiminnassa parasta on ollut, kun olemme tutustuneet muihin perheisiin ja että itseä kiinnostavia, mukavia tapahtumia järjestetään omalla asuinalueella.Odotan kovasti parvekeviljelyiltaa! Oli mielenkiintoista tietää oman perheen hiilijalanjälki, vaikka luulenkin, että se oli vähän alakanttiin."

 Perheen vinkki: Lapsiperheiden jätevuorta voi vähentää käyttämällä kestovaippoja!

 

  

"Meidän perheeseemme kuuluu Jonna-äiti, Pompo-isä ja lapset Joona 3,5 v. ja Veera 1,5 v. Elämme normaalia lapsiperheen arkea Annalassa. Jonna tekee paljon käsitöitä ja Pompo harrastaa pyöräilyä.

Ilmastoperhetoiminta sattui meille oikeaan saumaan, sillä olimme niihin aikoihin alkaneet miettiä ilmastonmuutosta enemmän. Tietoa ilmaston-
muutoksesta meillä oli jo entuudestaan, mutta lähdimme mukaan
saadaksemme konkreettisia vinkkejä arkiseen ilmastonmuutoksen hillintään.

Lihaton tammikuu avasi meille uuden maailman ruoanlaittoon: kasviksista voi tehdä muutakin kuin kasvissosekeittoa! Nykyisin jatkamme jauhelihaa aina soijarouheella.

Ilmastoperhetoiminnan myötä olemme tutustuneet muihin Kaukajärven ja Annalan perheisiin ja se on lisännyt alueen yhteisöllisyyttä. Toivoi-
simme vielä lisää kuluttamiseen ja kierrätykseen liittyvää toimintaa. On kiva nähdä onko omaan hiilijalanjälkeen tullut muutosta, kun se lasketaan uudelleen loppuvuodesta!"

 Perheen vinkki: Perustakaa taloyhtiönne yhteisiin tiloihin kierrätyshylly ja pitäkää se hyvässä kunnossa!