Lauantaina 13.11. Pirkkalassa järjestetty kauppatempaus ympäristön hyväksi tuotti ennätystuloksen, 7010 euroa energiatehokkuuden parantamiseen. Tempaus järjestettiin K-Market Pirkanpojassa yhteistyössä Tampereen Porkkanamafian kanssa. Kauppa on sitoutunut käyttämään tuoton kokonaan ympäristön hyväksi kansittamalla pakastealtaita ensi vuoden alussa. Kaikkiaan tempauksen tuotolla saadaan kannet noin puoliin kaikista kaupan pakastealtaista.

Kansitus on ilmastonmuutoksen hillinnän ja energiansäästön kannalta tärkeää, sillä se vähentää energiankulutusta jopa 40 prosenttia allasta kohden. Tällä on vaikutusta asiakkaiden ostosten hiilijalanjälkeen. 

- Tempaus ylitti kaikki odotukset. Tämä oli Tampereen Porkkanamafian historian paras tulos ja kiitos siitä kuuluu pirkkalalaisille, kommentoi Porkkanamafian aktiivi Toni Paju.

Tapahtumassa oli reilun kaupan ja luomutuotteiden esittelyjä ja maistatusta sekä hiilijalanjälkitietovisailua ja lapsille kasvomaalausta. Osallistujille jaettiin reilun kaupan ruusuja. Kaupan lahjakorttien voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.